четверг, 31 июля 2008 г.

Схуднути не проблема

Мешканець американського штату Небраска зумів схуднути майже на 260 кілограмів без ліпосакції та операцій по зменшенню об'єму шлунка.
За словами чоловіка, повернутися до нормальної ваги йому допомогли овочева дієта і фізичні вправи. 68-річний Джон Лапіц ледь не загинув внаслідок ожиріння: ще кілька років назад його вага перевищувала 320 кілограмів. Харчуючись в основному фаст-фудом, американець споживав щодня не менше 10 тисяч кілокалорій і майже не виходив з дому. Єдиними людьми, з якими він підтримував зв'язки, залишалася невістка, а також жінка, яка приносила йому їжу.
Джон Лапіц вирішив змінити своє життя після того як перестав вміщатися у душову кабіну. Він почав їсти менше сендвичів і більше овочів, а ще здійснювати регулярні піші прогулянки: спочатку з однієї кімнати в іншу, а потім і по вулиці. Зрештою його маршрут зріс до 12 миль на день. За п'ять років посилених тренувань чоловік схуднув більш як на чверть тонни, і зараз його вага становить близько 65 кілограмів.
Слова Джона Лапіца підтверджує і його колишній домашній лікар, співробітник медичного центру Роберт Холлінз. "Це вельми незвичайний випадок, однак відомі й інші люди, які зменшили велику масу тільки завдяки зміні способу життя", — зазначив він. За його словами, ефективність дієт і фізичних вправ залежить передусім від сили волі хворого, тому випадок Лапіца може стати гарним прикладом для інших.

Комментариев нет: