четверг, 31 июля 2008 г.

МНС інформує - люди гинуть у вогні!

З початку 2008 року в районі виїзду СДПЧ-6 на території м. Шепетівка та Шепетівського району виникло 28 пожеж. Прямий збиток від пожеж в становить майже 100 тисяч гривень, у вогні загинуло 9 осіб!
Лише червні місяці 2008 р. виникло 5 пожеж!
Так 01 червня 2008 року на пульт оперативно-рятувальної служби Шепетівського районного відділу ГУ МНС України в Хмельницькій області поступив тривожний дзвінок з с. Круглих Шепетівського району, що по вул. Лісовій виникла пожежа в житловій будівлі г-на С. По прибуттю на місце пожежі працівниками МНС було встановлено, що пожежа виникла внаслідок необережного поводження з вогнем.
Того ж числа виникла пожежа в житловій квартирі г-на В. по пр. Миру в м. Шепетівка внаслідок необережного поводження з вогнем.
02.06.2008 р. в допоміжній споруді гр.-на К. за адресою: м. Шепетівка, пр. Миру, 29 виникла пожежа. Проведеною перевіркою встановлено, що пожежа виникла знову ж внаслідок необережного поводження з вогнем.
На слідуючий день 03.06.2008 р. в допоміжній споруді в м. Шепетівка, вул.. Пархоменко, 20, по причині необережного поводження з вогнем виникла пожежа в допоміжній споруді гр-ки Н.
24.06.2008 р. в житловому будинку г-ки А. в с. Плесна виникла пожежа. Виїздом працівників МНС встановлено, що пожежа виникла внаслідок необережності під час куріння.
Як свідчить статистика найбільша кількість пожеж виникає в житловому секторі. На даний час основними причинами пожеж є: необережне поводження з вогнем, необережність під час куріння, неправильне влаштування та несправність нагрівальних печей та димарів.
В порівнянні з минулим роком випадки виникнення пожеж та загибелі на них людей збільшились вдвічі!
Щодо росту пожеж та загибель на них людей по причині необережного поводження з вогнем, а особливо при палінні в нетверезому стані, це явище пояснити дуже тяжко, адже факторів, які впливають на виникнення таких пожеж дуже багато. Насамперед це надмірне вживання алкогольних напоїв. Саме любов до оковитої найчастіше стає каталізатором вогняних трагедій, коли й без того не обласкані достатком родини вмить залишаються ще й без даху над головою, а подекуди прощаються із власним життям.
Тому служба державного пожежного нагляду наголошує на дотриманні елементарних правил пожежної безпеки в побуті.
Шановні громадяни! Дотримуйтеся привал пожежної безпеки:
не паліть цигарки в житловій кімнатах, особливо в ліжку;
не кидайте не загашений недопалок будь-де;
не залишайте без нагляду ввімкнуті електричні прилади - телевізори, плитки, чайники, праски, інші побутові
електроприлади.
не користуйтеся елелктропроводами або шнурами з пошкодженою ізоляцією та несправними вимикачами та
розетками;
не використовуйте для захисту елелктромережі запобіжники саморобного виготовлення.
Пам'ятайте - пожежу легше попередити ніж погасити і ваша безпека залежить лише від Вас самих. Будьте обачними, бережіть своє життя і майно від вогню.
Головний державний інспектор з пожежного нагляду м. Шепетівка Шепетівського РВ ГУ МНС України в Хмельницькій області майор служби цивільного захисту Коне О.С.

Комментариев нет: