пятница, 1 августа 2008 г.

Перевірено на собі

Гречка на сніданок, обід та вечерю,
і зайві кілограми — геть!

Зниження ваги, зазвичай, дається шляхом неймовірних зусиль, обмежень і боротьби з самим собою. Однак уже через декілька тижнів звичного життя (із сніданком, вечерею і перехопленням нашвидку на роботі) всі зусилля не тільки зводяться нанівець, але й додаються зайві кілограми. Тому я хочу розповісти про дієту, завдяки якій можна схуднути на кілька кілограмів, і це не позначиться на самопочутті.
Вона досить проста, не потребує великих витрат, не мучить голодом і дійсно відчутно знижує вагу. Єдине обмеження: тому, хто на дух не переносить гречку, ця дієта навряд чи підійде. Але решта сприйматиме її цілком спокійно.
Як ви вже, напевне, здогадалися, йтиметься про гречану дієту. Для цього потрібно купити крупу — цілу, вагову і необроблену. Подрібнена гречка і та, яка продається у супермаркетах під назвою "миттєва каша", не годиться. Якщо у вас є два термоси з широкими шийками — ще краще.
З вечора 200-грамову склянку гречки (цього цілком вистачить на день), звичайно, потрібно перебрати, промити, просушити і засипати в обидва термоси у рівних частинах. Вранці залийте в них окріп і не соліть. Через декілька годин крупа розбухне і перетвориться на чудову розсипчасту кашу. Один термос можна взяти з собою на роботу, а другий — залишити на вечерю. Крім цього, можна випити 1-2 півлітрові пакети 1-відсоткового кефіру і з'їсти одне яблуко або небагато нежирного йогурту. Простої води можна пити, скільки захочете.
Втрата ваги у перші дні відбувається досить активно: від півкілограма до кілограма на добу. Потім трохи знижується, однак жировий прошарок продовжує повільно, але упевнено танути. За перші два тижні, залежно від особливостей організму і ваги, зазвичай втрачають від 3 до 8 кілограмів. При повторних курсах — менше, але головний позитив у тому, що ці кілограми дуже довго, якщо особливо не налягати на солоне, солодке і борошняне, не повертаються.
Можна приготувати гречану кашу й іншим способом. Заливши гречку окропом, залишити настоюватися на ніч, варити не потрібно. А можна з вечора зварити 1–1,5 склянки гречаної крупи на 3–4 склянки води без солі та цукру. Розділити на три частини. Вранці з чаєм без цукру або овочевим соком (томатним, гарбузовим, морквяним, але не солоним) або 1-відсотковим кефіром з'їсти першу частину. На обід — другу, на вечерю — третю.
У проміжках між сніданком, обідом та вечерею можна пити негазовану воду, овочеві соки без солі, чай без цукру, але не більше як 2 літри на добу. Вранці ще добре випивати натщесерце по склянці теплої кип'яченої води. І так усі 7 днів. Після цього зробити перерву хоча б на два місяці.
До речі, після закінчення дієти можна продовжувати снідати гречкою. Але обмежити себе в солодкому, борошняному і солоному, щоб не набирати зайвої ваги.
Валентина СОТНІКОВА.

Комментариев нет: