пятница, 1 августа 2008 г.

ЯК ОРГАНІЗУВАТИ СВОЮ СИСТЕМУ ЗРОСТАННЯ ОСОБИСТОСТІ?

  Ц
Якщо Ви йе ростете, це означає, що Ви вмираєте
Цікаво, чому у більшості дітей обличчя світлі, веселі, а у більшості дорослих - згаслі, стурбовані... їм що, так подобається, чи що? Або просто немає ні часу, ні сил на організацію свого особистого життя? Щастя в особистому житті?
Я знаю, що мені відповість більшість. Яке
там особисте життя? Грошей весь час не вистачає. Бігаєш цілий день, як заведений. Начальник..... ніколи мене
не слухає, а якщо підкинеш цінну ідею, подасть її вищому начальству, як свою. Прийдеш додому, ледве-ледве сил вистачає телевізор подивитися. Вранці -дзвінок будильника, і все завертілося. Так, є вихідні. Але ж людина і відпочити хоче. Як і всі люди,
на пікніку з шашличком і пивком. Яке вже тут зростання особистості з набитим шлунком? Поспати б.
Люди, які так стверджують, ніколи не піднімуться вище за цю щоденну метушню. Та й не хочуть вони, мабуть. Зручно все, звично!
А тим часом, вихід є. І він простий, як і все геніальне!
Треба просто усвідомити свою Місію, а потім просто йти цим шляхом.
Місія - в моєму розумінні це те, що ти любиш робити. Саме для цього ти з'явився (з'явилася) на світ. Роби те, що ти любиш і думай, як це може принести користь іншим людям. Так, будуть труднощі, проблеми і нерозуміння інших людей. Але, роблячи Улюблену Справу, простіше долати труднощі, а ті, хто не розуміє Вас, або підуть з Вашого життя, або звикнуть.
Тільки от як знайти шлях до цієї місії серед щоденної метушні? Дуже просто. Підрахуйте, скільки годин на тиждень Ви дивитеся телевізор, базікаєте з друзями (подругами) ні про що, і скоротіть цей час рівно удвічі. Ось і час на роздуми.
А зараз поставимо собі декілька запитань.
1. Запишіть все, що Ви вже маєте зараз. Майно, роботу, знання, уміння, зв'язки. Запишіть, чого на даний момент Ви б хотіли більш за все. Причому, це можуть бути не тільки речі. Можливість подорожувати по всьому світі або без жодних проблем познайомитися з будь-якою, навіть найкрасивішою, дівчиною теж підійде. Потрібно лише, щоб ця «важливість» виходила саме від Вас, а не від близьких, начальників або телевізора. Співвіднесіть Це зі своїм характером, перевірте, чи дійсно Це - Ваше. Безглуздо мріяти про дорогу спортивну іномарку, якщо Ви не отримуєте задоволення від керування автомобілем.
2. Складіть план досягнення від того, що Ви хочете, до того, що у Вас вже є. Так, так, ніякої помилки немає. Від того, що Вам потрібне, до того, що вже є. Ввімкніть свою фантазію. Ланцюжок має складатися з практичних, хоч би теоретично здійснимих кроків.
3. Запишіть всі свої страхи, що не дозволяють досягти Вам Цього. Того, чого ви хочете більш за все. Не вистачає грошей, зв'язків, сили волі і т.д. Запишіть кожен страх на окремому листку (у окремому файлі). Наприклад, якщо у Вас не вистачає грошей: «я сором'язливий і боюся попросити прибавки до зарплати» або «я ніяк не
можу зважитися на створення свого бізнесу». Даний аналіз покаже, які психологічні риси Вам треба розвинути. Запишіть їх.
4. Тепер сумістіть кроки з досягнення бажаного з виробленням потрібних Вам психологічних рис. їх, як правило, знадобиться декілька на кожен крок. Ваше завдання - оптимізува-ти і вибрати головну лінію, з чого починати.
5. Продумайте
тільки свій перший крок і те, що стане його результатом. Коли він буде досягнутий -остаточний термін. Інше «винаходитимете» пізніше.
6. Починаємо! Щонайшвидше! Час зараз працює проти Вас! Не дозволяйте своїм страхам повернутися назад, закритися в своїй шкаралупі. Перший крок завжди найважчий!
7. По мірі руху вперед розвивайте не тільки завзятість, але і гнучкість мислення. Будь-яка проблема може бути вирішена величезною кількістю способів. Треба лише вибрати, що більше підходить Вам особисто.
8. Тепер тільки виконуємо план і коректуємо помилки по мірі досягнення. Після декількох тижнів Ви придбаєте звичку вирішувати свої особисті проблеми більш легко.
І ще декілька порад.
1. Обов'язково записуйте всі свої досягнення. Навіть найменші. Проведіть аналіз, які психологічні риси допомогли Вам досягти цього.
2. Нікому, принаймні спочатку, не розповідайте про своє рішення рости як особа. Найпоширеніша людська риса, на жаль, «опустити» того, хто зарвався. Удайте, ніби поки що нічого не відбувається.
3. Що б з вами не відбувалося, не піддавайтеся смутку. «Бідний я, нещасний» -це завжди шлях вниз, а не вгору. «Як я можу?» - ось головне питання, яке Ви повинні ставити весь час. Ви і лише Ви відповідальні за якість свого життя!
Так чого ж Ви чекаєте? Вперед!
Р.5. Якщо хтось вважає написане вище нісенітницею, по-перше, коли вже Ви дочитали до цього місця, у крайньому разі, Вас це зацікавило. А по-друге, ця система допомогла мені особисто не занепасти духом під час важкої травми, коли я декілька місяців лежав без руху. Замість того, щоб жаліти себе, я придумував сценарій свого майбутнього життя, що збувається зараз практично на 100%.
Спробуйте прочитати статтю ще раз через деякий час.
Михайло Груздєв

Комментариев нет: