пятница, 1 августа 2008 г.

Догляд за домашніми рослинами

Домашні квіти під час відпустки.
Довгождана відпустка вже ось-ось настане, а у вас велика турбота - як залишити домашні квіти без піклування і поливу. Якщо у вас немає можливості доручити полив ваших домашніх рослин комусь з рідних або знайомих, не переживайте. Є декілька варіантів, як зробити так, щоб ваші домашні квіти не засохли за час вашої відсутності.
- Розставте горщики з рослинами на підлозі, між ними поставте стілець або табурет, а на нього - велику ємність з водою. До кожного горщика протягніть з цієї ємкості шнури, виготовлені з синтетичних білизняних шнурів, шерстяних ниток або ж нарізані із старих жіночих колготок, заздалегідь змочені водою. Кінці шнурів закріпіть каменем. По цих шнурах вода сочиться до кожної рослини.
- Такі ж шнури наріжте на невеликі відрізки, продіньте їх за допомогою гачка для плетення через дренажний отвір уздовж земляної грудки рослини. Крім того, вам знадобиться деяка кількість додаткових ємностей з водою, рівна числу квіткових
горщиків. Квіти розміщують вище за ємність з водою, а вільні кінці шнурів виходять з горщиків через дре-, нажні отвори і занурю-^ ються у воду.
- Для автоматичного поливу підійде звичайна пласти-кова пляшка.
У кришці пляшки зробіть маленький отвір, з якого вода сочиться, а пляшку, наповнену водою, увіткніть кришкою вниз в горщик. Але роботу кожної «автополивалки» обов'язково заздалегідь перевірте на практиці.
- На час відпустки переставте рослини в який-небудь затінений кут квартири. Так вони краще переживуть період нетривалої засухи і менше витрачатимуть цінну вологу. А такі рослини, як кактуси і «живі камені», взагалі можна залишати на їх постійному місці проживання, не боячись, що вони помруть від спраги.

Комментариев нет: