пятница, 1 августа 2008 г.

Як точити ножі

Точити ножі, ножиці й інший інструмент треба, зануривши їх попередньо на 30 хвилин у слабкий розчин повареної харчової солі (1 ч.л. на склянку води). Ніж, навіть із поганої сталі, вийнятий з водно-соляного розчину й не витертий, відмінно нагострюється на бруску й протягом певного часу довго не тупиться. Як приготувати
бітумний лак Є простий і безпечний {якщо, звичайно, поблизу не буде вогню) спосіб готування бітумного лаку. Измельчите бітум на дрібні шматочки (цю роботу найкраще виконувати взимку, провесною або пізньою осінню, коли бітум тендітний). Улітку бітум попередньо помістите на 1 -2 дні в прохолодне місце. На 1 частину бітуму по об'єму візьміть 2-3 частини бензину. Здрібнений бітум залийте бензином і залишіть у ємності з добре закритою кришкою (верх можна зав'язати й полиэтиленом із гнучким дротом) на 12-14 годин або більше. Потім масу розмішайте, додаючи при необхідності бензин або здрібнений бітум. Фарбування потрібно проводити тільки в теплу пору року, офарблюючи виробу двічі. Строк ви-
Це всі так просто...
сыхания бітумного лаку - 48 годин. Після цього виробу можна експлуатувати. Якщо фарбування провести пізньої восени й до висихання лаку наступить заморозок, бітум не висохне до наступного року. На наступний рік фарбування прийде повторити знову.
Закладення щілин у дерев'яній підлозі Якщо на підлозі між дошками з'явилися щілини, їх можна закрити бітумом. Розплавте бітум на вогні й залийте їм щілини. Виступаючий назовні бітум зріжте гострою металевою пластиною, потім пофарбуйте затверділий бітум олійною фарбою (вона злегка розчиняє застиглий бітум). Після висихання зробіть повторне фарбування місця закладення підлоги й фарба повністю сховає всі сліди ремонту. Плями від бітуму змивають бензином.
Закладення отворів в
металевих і дерев'яних бочках
Якщо в бочках, баках, лійках, цебрах і т.п. з'явилися отвори, їх можна легко закрити за допомогою разог-
ретого бітуму. Коли бітум буде гарячим, опустите в нього чисту ганчірку, добре просочіть її розплавленим бітумом і прикладете до ушкодженого місця. Виробу послужать вам ще тривалий час. Якщо отвору залити лише одним бітумом, у холодний час він стане тендітним і відлетить при ударі.
Щоб годинник служили довше
При тривалому невикористанні годин вони не псуються, псується лише змащення в їхньому механізмі. Тому періодично (1 раз в 3-4 місяця) годинники, що лежать без застосування, потрібно перевіряти заводом пружини.
Годинники варто зберігати в сухому місці з температурою 15-25 град., удалині від води, батареї центрального опалення, випарів різних кислот (соляний, сарною й інших), а також від влучення прямих сонячних променів у теплу пору року.
Як поправити рассохшуюся діжку
Потрібно щільно набити діжку соломою, покласти зверху вантаж (при прибраній кришці), а потім налити
воду. Вода з діжки витече, але мокра солома, що залишилася, наситивши діжку водою, згуртує всі рассохшиеся шви діжки. При необхідності операцію повторюють.
Як видалити іржаві плями з мармуру
Іржаві плями на мармурі можна видалити 5%-ным розчином щавлевої кислоти в гарячому виді. Після видалення плям виробу з мармуру потрібно промити розчином нашатирного спирту, а потім - чистою водою.
Гумовий клей у домашніх умовах
Шматок гарної м'якої гуми ріжуть ножицями на дрібні шматочки, наполягають їх протягом декількох днів на чистому, легені, авіаційному бензині. Отриманий розчин гуми обережно зливають, фільтрують і залишають відкритим у теплому місці до одержання густої маси. Отриманий клей використовують для ремонту різних гумових виробів. При цьому з'єднуються поверхности, що, повинні бути ретельно очищені від жиру й бруду, а зап-
лата попередньо зачищена по краях напилком у положенні зверху вниз. го-різання скла порцеляною При нарізці стекол порцеляновий черепок з гострим, краєм цілком може замінити алмаз. Для цього по склу уздовж лінійки проведіть кілька разів гострим краєм черепка, у результаті вийде канавка. Після цього скло також надломлюють, як і при різанні алмазом.

Комментариев нет: